Bedford bouwjaar 1955 – Auto ladder.

Bedford Autoladder Opbouw Magirus ladder + Metz voorbouwpomp Roepnaam 753
In  dienst van:1955 – 1982

In het jaar 2009 toen de brandweer overging van Brandweer westelijke mijnstreek naar Brandweer Zuid Limburg hebben wij met een paar mensen o.a. Dhr. F Notten, M. Vankan, G.Dokter, en H.Lienaerts de stichting SOGB Stichting Oude Geleense Brandweerauto’s op gericht en hebben daarmee onze trots de Bedford autoladder gered en toen overgenomen voor een symbolisch bedrag van de Brandweer Westelijke mijnstreek.
Dit voertuig en de Bedford Hogedruk zijn op dit moment de paradepaardjes van de Stichting en verkeren in een uitstekende staat.

Deze worden voor vele activiteiten zoals Gala’s, Trouwpartijen, Open-dagen van de de diverse branweerkorpsen, Personeels evenementen, en goede-doelen gevraagd gevraagd.

Bedford bouwjaar 1955 – Blusvoertuig

HD Opbouw Bikkers. Roepnaam 723
In dienst van: 1955 -1978
Dit voertuig is nog in bezit van de stichting. De restauratie van de Bedford Hogedruk is medio 2015 op enige details na geslaagd.

Bedford blusvoertuig Hogedruk.

Dit blusvoertuig hogedruk is samen met de autoladder in dienst gekomen bij de brandweer Geleen. Dit is een unieke combinatie in Nederland en misschien nog daarbuiten, 2 Bedfords met 2 verschillende functies.

De Bedford Hoge Druk opbouw Bikkers  had als roepnaam toen 723 en de autoladder opbouw Magirus ladderpakket en Metz voorbouwpomp roepnaam 753.

Deze voertuigen hebben in de actieve dienst gestaan : HD tot 1978 en de AL tot 1982.

Hierna is de autoladder in de zelfde topconditie gehouden tot heden en wordt gebruikt voor evenementen gala’s trouwpartijen ed.

Renault NN 1926 – Allereerste brandweerauto van Geleen

Renault NN
Bouwjaar 1926
Dit voertuig is sinds 2015 in het bezit van de stichting.

Renault NN 1926

Maandag 02-03-2015 kregen wij een telefoontje of wij als stichting interesse hadden voor de aanschaf van dit voertuig.
Na overleg met het bestuur en andere partijen o.a. de  Heemkunde vereniging hebben wij besloten om tot koop over te gaan.

Maandag 09-03-2015 waren we zover dat we deze mooie auto gingen halen op de autoambulance omdat deze niet uit eigen beweging naar onze kazerne kon komen.
Eenmaal aangekomen in zijn nieuwe verblijf werd hij door de aanwezige mensen bewondert.

Op het moment zijn wij met de vrijwilligers nog aan het project Bedford hogedruk bezig wat zijn vooruitgang kent, dat willen wij als eerste afmaken, alvorens wij onze schouders van het project Renault NN willen zetten.

Wij zijn wel al bezig met ons netwerk te verruimen, zoals de Franstalige handleiding te laten vertalen door een bekende van de brandweer die enkele jaren geleden zijn thuisland verruild heeft door naar Frankrijk te verkassen ( Jan Naaykens) daar is al een begin in gemaakt.

Verder hebben onze technische mannen Frans Notten en Michel Vankan al het motortje aan de praat gekregen, maar hebben wel het een en ander tijdens dat proces geconstateerd, waar ze wel de vertaling van de Franstalige handleiding voor nodig hebben. Wij hebben nog dat jaar nog deelgenomen aan de oldtimerparade op de markt in Geleen, we zijn daar rijdend met voorop de Bedford autoladder daar achter de Renault NN en afsluitend de Bedford Hogedruk blusvoertuig. bij de terug komst rijdend nog alle 3 op de kazerne de Renault NN te hebben stil gezet, en vlak erna weer hebben proberen te starten was hij niet meer aan de praat te krijgen. Onze monteurs hebben daar een behoorlijke tijd naar gezocht, en zijn er pas achter gekomen toen we in het jaar 2016 zijn begonnen met het restaureren van de totale auto.